Timur Perlin stopt met lunchprogramma op 3FM (Update)

Timur Perlin stopt per oktober met zijn lunchprogramma ‘Requestival’ op NPO 3FM. Dit onthult de deejay in de podcast ‘Dit Was De Radio’. “Ik heb mijn baan opgezegd bij BnnVara en 3FM iets na de zomer en dan ga ik gewoon weer een paar maanden niets met radio doen.

Foto: video still Youtube

Het is voor de tweede keer dat Perlin een sabbatical neemt en ook nog bij 3FM. “Ik ben zeven jaar geleden gaan garnalen vissen en ik dacht ‘ik moet maar weer eens even stoppen met het radiovak en gewoon weer werk met de handen doen’.

Perlin stopte in september 2016 al eens bij 3FM, om enkele maanden later aan de slag te gaan bij NPO Radio 2. In 2020 keerde hij terug op 3FM, waar hij sinds vorig jaar september Requestival presenteert. Eerst vijf dagen in de week, maar in januari besloot hij de vrijdag te laten vallen.

Nu stopt Perlin dus helemaal met radio. “Het is doodeng”, zo zegt hij zelf en noemt het vooral een ontdekkingstocht. “Je kunt ook teveel aan je baan hangen en ik wil aan mezelf bewijzen, en geruststellen misschien wel, dat als ik er zelf mee stop, dat het dan niet het einde van de wereld is.

3FM-zendermanager Menno de Boer: “Ik vind het heel goed dat Timur voor zichzelf durft te kiezen. Het toont lef als je een paar maanden totaal iets anders gaat doen. Ik ken Timur als een van de weinige radio-dj’s die écht onverwachte radio durft te maken; deze beslissing past dan ook bij hem als radiomaker. Ik wens hem heel veel succes, maar vooral veel plezier de komende maanden.” [RadioWereld.NL]