Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Radio Nostalgie is nu Play Nostalgie

De Vlaamse commerciële radiozender is in een nieuw jasje gestoken en heeft ook gelijk een nieuwe naam gekregen: Play Nostalgie. Deze stap markeert de integratie van de zender onder de Play-paraplu van Telenet, in samenwerking met mede-eigenaren Mediahuis en de Franse NRJ Group.

In maart van dit jaar werd bekend dat Telenet een aandeel neemt in Nostalgie. Telenet is in Vlaanderen eigenaar van onder meer de tv-zenders Play4, Play5 en Play6.

Tegelijkertijd met de naamswijziging wordt ook de programmering opgefrist en zijn er nieuwe stemmen te horen. Een van die nieuwe stemmen is Bart de Raes, die overkomt van MNM. Hij presenteert sinds maandag de dagelijkse ochtendshow. Daarbij krijgt hij elke dag ondersteuning van een bekende Vlaming, die in een team van vijf rouleren.

Ook nieuw is Anne Paulissen. Zij komt over van rivaal Joe en neemt het dagelijkse blok tussen 13 en 16 uur voor haar rekening. Paulissen neemt daarmee het stokje over van Johan Hanneman, die aan de slag gaat bij zusterstation Nostalgie+.

Vertrouwde stem Leen Demaré verlaat het avondblok om met Michaël Joossens de dagelijkse middagshow tussen 16 en 19 uur te presenteren. Larissa Roose stopt als sidekick en producer in de ochtend en krijgt een avondprogramma.

Felice Dekens, die vorig jaar afscheid nam bij Qmusic, keert terug naar de radio en presenteert wekelijks een ‘Instant Classics Top 30’ op vrijdag tussen 14 en 16 uur. Astrid Philips, die tot voor kort de ochtendshow presenteerde, heeft geen vaste plek meer in de programmering, maar blijft onderdeel van het team. [RadioWereld.NL]