VK: Smooth Radio verdwijnt ook van de middengolf in Sussex (audio)

Global Radio gaat verder met bezuinigen op middengolfdistributie. Vrijdag (29 september) gaat niet alleen de middengolfzender van Gold in Londen uit, maar staakt ook Smooth Radio de uitzendingen op AM in het Zuid-Engelse graafschap Sussex.

Smooth Radio is in Sussex momenteel nog te beluisteren via twee AM-frequenties: 945 kHz vanuit Bexhill-on-Sea en 1323 kHz vanuit Brighton. Het station is sinds 2014 via deze frequenties te horen, nadat de frequenties waren overgenomen van Gold. Daarvoor zonden Capital Gold, South Coast Radio en Southern Sound uit via deze frequenties.

Sinds kort zijn via de twee frequenties promo’s te horen over de afschakeling. Luisteraars worden daarin gewezen op andere mogelijkheden om naar het station te luisteren, zoals DAB en internet.

Na het uitzetten van de AM-frequenties in Bexhill-On-Sea en Brighton is Smooth Radio nog maar via vijf AM-frequenties te horen. Afgelopen zomer zette het station al 10 middengolfzenders uit. Overigens blijven beide zendlocaties nog wel in gebruik voor de middengolf, want BBC Radio 5 Live en Talksport maken er nog gebruik van.

Naast Smooth Radio schakelt ook Gold deze week de middengolfzender voor Londen uit. Ook hier worden luisteraars geïnformeerd middels promo’s.

Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt er steeds minder via de middengolf geluisterd, waardoor stations steeds vaker het mes zetten in deze distributiemethode. Begin dit jaar verdween Absolute Radio geheel van de middengolf en ook Talksport wil gefaseerd de laatste zenders gaan uitzetten. [RadioWereld.NL]