Dennis Ruyer komend weekend voor het laatst op 538: “Blijft toch een gek idee”

Dennis Ruyer is komend weekend voor het laatst te horen op Radio 538. De deejay verlaat het radiostation om vanaf 15 januari aan de slag te gaan bij de nieuwe landelijke zender Joe, waar hij een dagelijks programma krijgt. 

Foto: video still stream 538

Ik weet het nog goed, het was 17 april 2000”, blikt Ruyer terug. “Ik tekende mijn contract bij 538 samen met Edwin Evers en Jeroen van Inkel. 23 jaar geleden. En komend weekend zit ik hier voor het laatst. Het blijft toch een gek idee.

Ruyer begon in 2000 met het programma ‘Greatest Hits’ en was tevens sidekick van Jeroen van Inkel in de middag. Na het vertrek van Van Inkel droeg Ruyer enige tijd de middagshow op 538. Daarna volgden ook programma’s in de avond en het weekend, waaronder het legendarische programma ‘Dance Department’.

Begin 2017 stapte Ruyer over naar Radio Veronica, dat toen net als 538 eigendom van Talpa was, waar hij onder meer de middagshow en ‘Goud van Oud’ presenteerde. Wel bleef hij tot november 2021 Dance Department presenteren op 538. In oktober 2022 keerde Ruyer terug op Radio 538 waar hij programma’s in het weekend maakte, waaronder de ‘538 Top 50’. De afgelopen maanden presenteerde hij op zaterdag en zondag het blok tussen 12 en 15 uur. Ook was hij vaste vervanger van Frank Dane in de middag. [RadioWereld.NL]