Search
Close this search box.

NPO Radio 2 en Joe beconcurreren elkaar met 80’s lijst

Radioluisteraars die dol zijn op muziek uit de jaren ’80 moeten volgende week kiezen. NPO Radio 2 zendt vanaf maandag (5 februari) de Top 80’s uit, terwijl Joe die dag met een nieuwe 80’s Top 800 begint.

Foto: Pixabay

Vorig jaar zond NPO Radio 2 de Top 80s voor het eerst uit. De lijst kwam in de plaats van de 80s Achtdaagse. Hoeveel nummers de Top 80’s bevat lijkt vooral af te hangen van de lengte van de nummers die gekozen worden en de beschikbare tijd.

Vorig jaar bevatte de Top 80s 472 nummers. Op 1 stond toen ‘A Forest’ van The Cure, gevolgd door ‘Africa’ van Toto en ‘Under Pressure’ van Queen & David Bowie.

De Top 80’s is vanaf maandag dagelijks tussen 9 uur en middernacht te horen op NPO Radio 2. Op vrijdag 9 februari volgt de ontknoping kort voor 20 uur. De lijst wordt, met uitzondering van de top 10, op maandag bekendgemaakt. Stemmen voor de lijst kan nog tot vrijdag 16 uur.

Joe
Joe start maandag met een nieuwe 80’s Top 800. Dit is overigens vrij snel, want in oktober zond het station ook al een 80’s Top 800 uit. Toen stond ‘Africa’ van Toto op de hoogste trede, gevolgd door ‘Take On Me’ van A-Ha en ‘Purple Rain’ van Prince. Stemmen voor de lijst kan nog via de site.

De 80’s Top 800 is dagelijks van 7 tot 19 uur te horen op Joe. Timur Perlin neemt die week het blok tussen 10 en 13 uur voor zijn rekening, net al hij enkele weken geleden ook al deed. [RadioWereld.NL]