Search
Close this search box.

Vlaanderen: Commerciële netwerkradio’s nemen nieuwe FM-frequenties in gebruik

Nostalgie+ en Stadsradio Vlaanderen hebben de afgelopen weken de eerste nieuwe FM-frequenties in gebruik genomen. Het gaat om de frequenties die tot april 2021 gebruikt werden door BNL. Omdat het station zich, ondanks waarschuwingen, niet aan de vergunning hield, werd deze ingetrokken.

Foto: Pixabay

Door de intrekking zijn 17 FM-frequenties al bijna drie jaar stil. In juni vorig jaar werd besloten om deze niet meer uit te geven aan een nieuw radiostation, maar te verdelen onder de andere drie commerciële netwerkradio’s: Nostalgie+ (toen nog NRJ), Stadsradio Vlaanderen en Topradio.

Eind vorige maand nam Stadsradio al zijn nieuwe frequentie in Poperinge (107.5 FM) in gebruik, terwijl Nostalgie+ de nieuwe frequentie in Sint-Niklaas (106.4 FM) heeft aangezet.

De afgelopen weken is Nostalgie+ doorgegaan met het in gebruik nemen van nieuwe frequenties, want ook de frequenties in Diksmuide (88.9 FM), Mechelen (99.0 FM), Oostende (103.6 FM) staan inmiddels aan.

Opvallend is dat Nostalgie+ de oude frequenties in Oostende, Mechelen en Stekene (ten noorden van Sint-Niklaas) van haar site heeft gehaald. Deze staan namelijk gewoon nog aan. [RadioWereld.NL]