Eva Koreman vond laatste periode middagshow 3FM lastig door ‘creatief vacuüm’

Eva Koreman vond de laatste periode in de middag op 3FM erg lastig. Dit vertelde ze in het AT5-programma De Zwoele Stad. “Want het programma moet stoppen, maar je weet nog niet wat er voor in de plaats komt en ondertussen moet je wel dat programma afmaken.

Foto: video still Youtube

In mei werd bekend de middagshow, die Koreman samen met Frank van der Lende presenteerde, moest stoppen. Toch moest ze nog twee maanden door. “Ik zat ook in een creatief vacuüm, wat ik heel moeilijk vind”, legt de 3FM-deejay uit. “Je gaat geen nieuwe dingen opstarten, zoals nieuwe items, of lange termijnplannen maken.

Het afgelopen half jaar was dan ook een onzekere tijd door de reorganisatie bij 3FM bezig is. “Collega’s zijn van slag. Ik heb ook wel eens een reorganisatie meegemaakt dei voor mij uitpakte, maar dan nog was het niet leuk om erbij te zijn. Dat er spanningen zijn op de werkvloer en dat mensen verdrietig zijn en onzeker.” Ook 3voor12, dat Koreman in het verleden presenteerde, verdwijnt van 3FM. “Dat vind ik wel heel erg.

Toekomst
Ondertussen is ook de toekomst van Koreman bij 3FM nog onduidelijk. Toch ziet ze de toekomst zonnig in. “Ik ben mooie plannen aan het maken met mijn omroep Vpro, dus met mij persoonlijk komt het wel goed. Ik moet alleen kijken of een deel van die plannen zich gaan afspelen op 3FM.

Ze gelooft desondanks nog wel heel erg in de rol van 3FM in het radiolandschap en de muziekindustrie. “Heel veel muzikanten hebben hun eerste live-ervaringen gehad bij 3FM. Dus in het hele live en muziekcircuit wordt wel een gat geslagen als 3FM niet meer zou bestaan.

Of dit scenario uit waarheid gaat worden weet Koreman niet. “Als 3FM de weg omhoog niet weet te vinden, dan is het op een gegeven moment wel een keer klaar. Tenzij je zegt: dit is het marktaandeel en we omarmen dat en we gaan een super alternatieve route in als Studio Brussel en BBC Radio 1. Dan ben je geen allemansvriend, maar dat hoeft ook niet, want daar zijn andere stations voor.” [RadioWereld.NL]