Search
Close this search box.

Ook Sagid Carter weg bij 3FM: “Dat vind ik heel pijnlijk” (Update)

Sagid Carter stopt eind augustus met de presentatie van 3voor12 Radio en stopt geheel bij 3FM. Dit maakte ze donderdagavond zelf bekend tijdens haar programma. Volgens Carter was het een moeilijke beslissing.

Foto: video still Instagram

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat 3voor12 per januari stopt”, aldus Carter. “Ik had gezegd dat ik er vandaag even op terug zou komen en ik had toen één ding nog niet verteld. Ik heb besloten om per 30 augustus niet alleen te stoppen bij 3voor12 radio, maar ook bij 3FM.”

Volgens de deejay was de afgelopen periode een moeilijke tijd bij 3FM. “Ik heb er heel goed over nagedacht periode ‘wat heb ik nodig?’ En wat ik nu nodig heb is niet meer hier radio maken. Dat vind ik heel pijnlijk, want ik heb dit programma altijd met heel veel plezier gemaakt de afgelopen 2,5 jaar. Maar wanneer dingen niet meer goed gaan, dan moet je stoppen.

Carter presenteerde sinds april 2020 3voor12 Radio. Daarvoor presenteerde ze anderhalf jaar lang Club Carter op zaterdagavond op 3FM. Ook was ze deejay bij FunX.

Het verdwijnen van 3voor12 Radio van 3FM, is onderdeel van de grootschalige veranderingen onder leiding van zenderbaas Menno de Boer. Eerder kreeg Herman Hofman al te horen dat er geen plek meer voor hem was op de zender, terwijl nachtdeejay Joost Schulte achter de schermen aan het werk gaat. Ook de toekomst van Eva Koreman bij 3FM is nog onduidelijk.

Wie de laatste vier maanden 3voor12 Radio gaat presenteren is nog onduidelijk. Koreman zou een logische keuze zijn aangezien zij tot 2020 de vaste presentator van dit programma was.

Vanaf volgend jaar gaan de uren van 3voor12 Radio van de Vpro over aan Powned, zo laat zenderbaas Menno de Boer weten aan nu.nl. Nog onduidelijk is welk programma er te horen zal zijn. Eerder gingen al geruchten dat Olivier Bakker en Jamie Reuter samen deze uren krijgen. Vanaf september zijn zij in elk geval elke vrijdagavond te horen op 3FM. [RadioWereld.NL]